Copiii se pot bucura de iarnă pe colinele din Parcurile Drumul Taberei, Tineretului sau IOR. Echipament de pârtie: sanie, pungă sau placă. Sursa: Cosmin Marinescu
Nas îngheţat, obraji îmbujoraţi, chiote zglobii, trânte peste trânte, săniuţe comuniste scoase de pe raftul din debara sau abia cumpărate de la supermarket, pungi, bucăţi de nailon şi plăci de snow-board. Aşa arată pârtiile de derdeluş urban din Bucureşti, de care se bucură toată lumea, de când zăpada a acoperit colinele line de pe malurile Dâmboviţei. Dacă aveţi poftă de săniuş, trebuie să ştiţi care sunt cele mai indicate locuri.
Punga bate sania
Bucureştenii din sectorul 6 au undă verde în Parcul Drumul Taberei. Şerpuit printre copacii de pe colina de lângă lac, derdeluşul e destul de mic, dar nu duce lipsă de clientelă. Ieri, la prânz, zeci de copii erau în zonă. „Pâltie!!! Iuhuuu“, strigă Octavian, puştiul de aproape 6 ani, de îndată ce punga imprimată cu personaje de desene animate începe „să fugă“ la vale. Îi place pe derdeluş că „plinde viteză mare“ şi preferă punga saniei: „Alunecă mai tare!“. Octavian se bucură de săniuş în tura de zi, spune mama. Seara, părinţii sunt cei care fac tărăboi cu nailonul din dotare.
În Drumul Taberei se bucură de zăpadă şi puştii de liceu, după regula: vara cu skate-ul, iarna cu placa. „I-am scos axurile şi acum mă dau pe zapadă. Totul ţine de echilibru“, explică Eduard tehnica săniuşului urban. Sunt patru prieteni şi au două plăci, aşa că le pasează de la unul la altul. „E fun, foarte tare! Mai tare de zece ori decât cu sania!“, strigă Nicuşor, înainte să cadă pe spate la finish.
Colină bună de alunecat cu sania şi punga este şi cea din Parcul Universităţ ii Politehnica Bucureşti. Cum studenţii abia s-au întors din vacanţă, iar ieri a fost prima zi de curs, nu s-a format încă derdeluşul. Dar nu-i timpul