Printre noutăţile editoriale se numără două titluri semnate de Orhan Pamuk, precum şi volume de Mario Vargas Llosa, Louis Ferdinand Céline, John Grisham şi Günter Grass.
Semne bune la carte anul are“, aceasta este deviza marilor edituri din România, care anunţă cărţi spectaculoase în 2008: „O istorie critică a literaturii române“, de Nicolae Manolescu, „Şefii şi puştii“, de Mario Vargas Llosa, „Arta romanului“, de Milan Kundera, reeditarea „Dragostei în vremea holerei“, de Gabriel Garcia Marquez, odată cu ecranizarea filmului, care va rula pe marile ecrane în toamnă.
De asemenea, vor fi traduse încă două titluri din Orhan Pamuk: „Cartea neagră“ şi „Zăpada“ şi vor mai apărea „Guignol’s Band“, de Louis- Ferdinand Céline, „Apelul“ şi „Playing for Pizza“, de John Grisham, şi „Calcanul“, de Günter Grass.
„Oamenii lui Rhett Butler“
Una dintre cele mai aşteptate lucrări este „O istorie critică a literaturii române“, la care Nicolae Manolescu a muncit câţiva ani buni, care va apărea anul acesta la Paralela 45.
Editura va mai lansa „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu (culegere de piese scurte inedite), de Matei Vişniec, „Al doilea corp“, de Milorad Pavic - răspunsul lui Pavic la „Codul lui Da Vinci“ -, şi încă un roman de Louis-Ferdinand Céline - „Guignol’s Band“. O altă apariţie aşteptată este „Oamenii lui Rhett Butler“, de Donald McCaig, rescrierea, din perspectiva lui Rhett Butler, a celei mai mari poveşti de dragoste a literaturii şi cinematografiei secolului XX: cea din „Pe aripile vântului“, de Margaret Mitchell.
La RAO vor apărea „Apelul“ şi „Playing for Pizza“, de John Grisham, „Mormântul“, de Kate Mosse, şi „Dragostea în vremea holerei“, de Gabriel Garcia Marquez, care va fi lansată odată cu ecranizarea cărţii în toamnă.
„Metafizica detectivului Marlowe“
Două apari