In semn de protest fata de decizia companiei finlandeze de a inchide fabrica de la Bochum pentru a se muta la Cluj, Horst Seehofer ministrul german al consumului si seful europarlamentarilor socialisti Peter Struck au renuntat la telefoanele Nokia, scrie cotidianul Liberation citat de Rador. Razboiul autoritatilor germane nu se incheie insa aici. Banca de stat din Renania a anuntat ca incepe demersurile pentru recuperarea a 60 de milioane de euro, fonduri reprezentand subventii acordate companiei Nokia
Gruparile antiglobalizare in Razboi cu Nokia
Asociaţia altermondialistă Attac a chemat luni la boicotarea telefoanelor mobile Nokia, afirma AFP, după decizia grupului finlandez de a-şi delocaliza producţia germană în România.
Secţiunea finlandeză a Attac îi îndeamnă pe finlandezi să boicoteze întreprinderea de vârf a industriei lor naţionale şi îi îndeamnă pe consumatorii din alte părţi ale lumii să îi imite pentru a constrânge "Nokia să reflecteze la responsabilitatea sa socială", a arătat pentru AFP Mikko Sauli, preşedinte al Attac Finlanda. Attac Finlanda a cerut reţelei mondiale a organizaţiei să preia apelul său, în principal prin intermediul Forumului social mondial.
Masuri impotriva Nokia
Banca de stat din Renania de Nord-Westphalia studiază posibilitatea de a cere, prin tribunal, restituirea celor 60 de milioane de euro plătiţi ca subvenţii companiei Nokia.
Contestaţia i-a determinat deja pe unii guvernanţi să solicite boicotarea companiei Nokia. "Telefoanele mobile Nokia nu vor mai intra în casa mea", spune preşedintele Partidului Social-Democrat, Kurt BeckBeck.
Ministrul consumului, agriculturii şi pescuitului, Horst Seehofer, a anunţat şi el că în semn de solidaritate cu muncitorii din Bochum îşi va schimba telefonul mobil. Seehofer a confirmat şi că ministerul său studiază posibilitatea