Rafinamentul artei culinare chinezeşti este dat de diversitatea produselor, de arome şi culori. Gastronomiachineză este recunoscută peste tot în lume ca fiind o bucătărie aparte, cu arome puternice, care stârnesc simţurile.
Rafinamentul artei culinare chinezeşti este dat de diversitatea produselor, de arome şi culori. Gastronomiachineză este recunoscută peste tot în lume ca fiind o bucătărie aparte, cu arome puternice, care stârnesc simţurile. Oferta gastronomică este perfectă şi sofisticată, preparatele au la bază ingrediente dintre cele mai alese. Meritul artei culinare chineze constă în faptul că maeştrii bucătari transmit reţetele bucatelor din generaţie în generaţie. Varietatea mâncărurilor stă, mai ales, în folosirea diferenţiată a mirodeniilor, prin combinarea acestora cu legumele, pastele sau cu carnea. Bucătăria chineză se distinge prin savoarea ingredientelor, modul sofisticat de folosire a acestora şi complexitatea metodelor de pregătire a preparatelor tradiţionale.
Specificul gastronomiei chineze
Se pare că la ora actuală există în China peste 60.000 de reţete. Masa tradiţională a chinezilor are la bază o sursă de carbohidraţi din orez sau tăiţei, însoţiţi de legume, carne sau peşte. Se poate spune că bucătăria chinezească este aproape vegetariană, deoarece produsele din carne sunt foarte puţin folosite. Carnea de pui şi de porc este utilizată pentru a da aromă felurilor de mâncare în care de bază sunt legumele. Dacă felul de bază principal este carnea, atunci aceasta este foarte condimentată. Gastronomia chineză se remarcă printr-un senzaţional simţ estetic, un morcov poate deveni, cu răbdare şi migală, o operă de artă care poate întruchipa delicate statuete de dragoni, pasări etc.
În dorinţa de a afla cât mai multe taine legate de tot ceea ce înseamnă cultura şi arta culinară chinezească am stat de vorbă cu doamna