Seara de 14 februarie este, pentru fiecare îndrăgostit, una specială. Fie că alegem să o petrecem într-o cameră de hotel, undeva la munte, sau acasă, se cade ca atmosfera romantică să dea tonul sărbătorii.
Seara de 14 februarie este, pentru fiecare îndrăgostit, una specială. Fie că alegem să o petrecem într-o cameră de hotel, undeva la munte, sau acasă, se cade ca atmosfera romantică să dea tonul sărbătorii. Muzica bună, lumânările şi meniul – nu prea încărcat – sunt ingrediente indispensabile pentru o cină în doi. Fiind tocmai Ziua Îndrăgostiţilor, e bine ca preparatele servite să fie afrodiziace, iar băutura, în ton cu atmosfera. Se recomandă un vin rosé sau un cocteil în culoarea iubirii.
Slab alcoolizate
Despre cocteiluri se ştie că pot fi dulci sau amărui, puternic sau slab alcoolizate şi, negreşit, aromatizate! La mare căutare printre cunoscători sunt cocteilurile din ingrediente proaspete. Spre exemplu, cele din fructe, slab alcoolizate, sunt recomandate pentru serile speciale, petrecute în doi.
Potrivit specialiştilor, singura categorie de cocteil care poate fi preparată dintr-o abundenţă de fructe este Cobblers. Băuturile din această categorie sunt lungi, frapate, slab alcoolizate, pregătite din sucuri proaspete – obţinute prin stoarcerea fructelor – şi lichioruri.
Pentru îndrăgostiţi
Un cocteil pentru îndrăgostiţi, obţinut din suc de portocale proaspete, este şi “Fantezie”. Sugestiv nume, nu?! Băutura o puteţi pregăti singuri în casă. Începeţi cu portocalele. Pentru cocteil, cele mai bune sunt acelea care au coaja subţire, puţin acrişoare şi foarte zemoase. Ca să obţineţi sucul, tăiaţi fructele în două şi stoarceţi-le cu ajutorul unui storcător de citrice. Este important însă ca, înainte de pregătirea cocteilului, portocalele să fie păstrate la temperatura camerei, pentru a fi mai zemoase. Atunci c