Pentru români este o adevărată provocare să pătrundă în tainele bucătăriei mediteraneene. Am încercat să aflăm câteva dintre secretele acestei gastronomii rafinate de la unul dintre bucătarii care s-au îndrăgostit literalmente de deliciile culinare italiene.
Pentru români este o adevărată provocare să pătrundă în tainele bucătăriei mediteraneene. Am încercat să aflăm câteva dintre secretele acestei gastronomii rafinate de la unul dintre bucătarii care s-au îndrăgostit literalmente de deliciile culinare italiene.
Care sunt cele mai folosite paste în bucătăria mediteraneană şi care sunt cele mai agreate de consumatorul român? Pastele mai mari, mai mici sau lasagna? Clienţii care vin în restaurant mănâncă cu plăcere penne rigate, scurte şi lungi, spaghete, dar există un segment de consumatori care preferă pastele de casă, preparate după reţete italieneşti, din făină de grâu dur, cu materie primă adusă din Italia. De asemenea, o cerere mare o au pastele umplute cu spanac, brânză şi carne.
Delicatese
Cât de uşor sau cât de greu este să “convingi” consumatorul dintr-o ţară nemediteraneană să mănânce fructe de mare? Românii nu trebuie “convinşi”, ei vin special în restaurant şi comandă un meniu pe bază de fructe de mare. Clienţii români au gusturi rafinate. Preferă peştele la grătar, platoul cu fructe de mare, supa sau pastele cu fructe de mare. Produsele de acest fel sunt foarte bogate în fosfor şi potasiu, au mai puţine proteine şi sunt sărace în grăsimi.
Care este reţeta care combină cel mai bine, din punctul dumneavoastră de vedere, pastele şi fructele de mare? Aveţi o reţetă preferată? De mare senzaţie este combinaţia dintre pastele lungi, proaspete, făcute în casă, şi creveţi. Această reţetă este o adevărată provocare, lucru care mie îmi place. Pentru a o prepara ai nevoie de foarte multă atenţie, este un întreg pr