Odată cu apropierea primăverii, multe persoane încep să se gândească la un regim de slăbire care să le scape de eventualele kilograme acumulate peste iarnă.
Există numeroase diete cu efecte miraculoase, însă fiecare persoană are un metabolism diferit, iar o dietă care a funcţionat într-un caz poate să nu dea niciun rezultat în cazul altei persoane. Printre cele mai răspândite şi cunoscute metode de slăbit se numără dieta „Atkins“, bazată pe reducerea impactului carbohidraţilor asupra organismului, alimentele consumate fiind bogate în proteine.
Renunţând la carbohidraţi, organismul va fi obligat să ardă din depozitul de grăsime. „Meniul Atkins“ presupune renunţarea la carbohidraţi şi la zahăr, elemente „ascunse“ de obicei în făină, fructe, sucuri, legume bogate în amidon, fasole, mazăre sau nuci. Regimul „botezat“ după doctorul care l-a descoperit a creat multe controverse atunci când a apărut, însă este unul dintre cele mai răspândite în rândul femeilor care vor să slăbească prin dietă.
Dieta mediteraneeană este, probabil, cea mai uşoară şi plăcută, fiind mai degrabă un stil de viaţă. Este caracterizată prin consumul de ulei de măsline, unul dintre cele mai sănătoase alimente, prin fructe şi legume proaspete, carne de pui, peşte sau fructe de mare. Dieta japoneză, inventată de Naomi Moriyama şi William Doyle, se bazează pe faptul că femeile japoneze sunt printre cele mai sănătoase din lume datorită unui regim alimentar corect, care conţine alimente sănătoase.
Regimul se desfăşoară pe durata a 30 de zile şi presupune consumul de supă de miso, mâncare japoneză obţinută din orez fermentat şi soia, alături de brânza tofu (obţinută tot din soia), iar pâinea este înlocuită cu orez brun. Regimul japonez mai presupune, de asemenea, aportul scăzut de zahăr şi consumul de peşte, fructe, produse potrivite pentru un program de