La Braşov, pe locul unde cândva se produceau tractoare, va fi dezvoltat un proiect cu blocuri, magazine şi birouri. Fabrica Tractorul devine un proiect imobiliar şi comercial de peste 800 de milioane de euro. Sursa: Ravan Valcaneantu
Pe locul unde cândva se produceau tractoare, va fi dezvoltat un proiect care va cuprinde blocuri de locuit, magazine şi birouri. Totul pe cele 121 de hectare cumpărate de noul proprietar.
„Vom aduce beneficii uriaşe Braşovului, se vor crea locuri de muncă şi vom schimba imaginea oraşului“, a spus Silviu Savin, administrator al Flavus Investiţii, firma care a cumpărat terenurile, halele şi utilajele fostei fabrici. Firma a plătit 77 de milioane de euro, în august 2007, pemtru activele Tractorul Braşov şi nu este obligată prin contractul de vânzare-cumpărare să păstreze profilul pe producţie de tractoare. „Utilajele sunt vechi de peste 35 de ani şi, dacă am face tractoare, am avea pierderi foarte mari“, a spus Savin, adăugând că pe locul fabricii vor fi atrase investiţii de 800 de milioane de euro.
Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS, a spus ieri că trebuie „să se înţeleagă foarte clar: în România, mai ales în marile oraşe, se vor face afaceri imobiliare“. Noii administratori de la Flavus iau în calcul şi utilajele care pot fi valorificate la fier vechi pentru aproximativ 5 milioane de euro.
A venit primul investitor
Terenul fostei fabrici a început deja să se transforme. Primul investitor este o firmă americană de IT, care va angaja 500 de oameni şi îşi va amenaja sediul pe 4.000 de metri pătraţi, a spus Savin. El crede că investitorii sunt speriaţi de „beţele în roate“ de care se „bucură“ proiectul.
Un exemplu este parlamentarul Nicolae Popa, care a reclamat în instanţă preţul prea mic cu care a fost vândut Tractorul. Pe de altă parte, Comisia Europeană trebuie