Străzile din centrul Capitalei şi Parcul Cişmigiu au fost ieri fluierate de arbitrii curăţeniei oraşului, îmbrăcaţi în tricouri galbene, albe, verzi şi negre, de la AIESEC, licee şi facultăţi. Sursa: Vlad Stănescu
1 /.
Aproximativ 400 de tineri au fluierat la unison pentru a atrage atenţia asupra dezastrului ecologic din Bucureşti, încercând să-i facă pe locuitorii Capitalei să înţeleagă că lucrurile nu se rezolvă plângându-se, ci acţionând. Marşul a început, simultan, din Piaţa Unirii şi din Piaţa Romană, în jurul orei 11.30, iar manifestanţii au ajuns în Parcul Cişmigiu, cartierul central al acţiunii „Bucureştiul Fluieră Fault“.
Desene pe asfaltşi puncte negre pe hartă
Odată ajunşi acolo, mândri că miercuri au reuşit să planteze, pe ploaie, 100 de puieţi de platani şi tei în Parcul Tineretului, „arbitrii“ şi-au luat în primire fluierele şi au participat la tot felul de concursuri pe teme ecologice şi de mediu.
Au desenat pe asfalt, alături de copii de grădiniţă sau de la şcoala primară, au căutat „comori“ prin parc, s-au plimbat cu rolele, au făcut chestionare, au răspuns corect la întrebări despre mediu şi încălzirea globală. Distracţia a fost completată de concursuri de sculptură din peturi de plastic şi hârtie, dar şi muzică şi, mai ales, posibilitatea de a marca pe harta Bucureştiului punctele care le plac şi care nu.
Alături de AIESEC, cei de la ProCiclism au încercat să promoveze mersul pe bicicletă şi cer de la primărie trasarea unor piste pentru ciclişti funcţionale. Viceprimarul Răzvan Murgeanu s-a alăturat tinerilor, urându-le mult succes şi lăudând iniţiativa pe care au avut-o. Rezultatele sondajului pe care tinerii preocupaţi de starea Bucureştiului le-au făcut ieri în Cişmigiu vor fi făcute publice şi înmânate autorităţilor, pentru a le arăta ce cred de fapt locuitorii oraşului, vota