Deşi foarte frumoase şi atrăgătoare, unele flori sunt periculoase pentru organism dacă le guşti sau chiar dacă le atingi. Sursa: Cezar Comănescu
Vremea frumoasă te îndeamnă la drume- ţii şi, dacă nu poţi pleca, ce poate fi mai plăcut decât să începi să explorezi grădina sau parcurile? Trebuie să ai multă grijă dacă aceste incursiuni au loc împreună cu copiii, pentru că ei vor să cunoască totul: să vadă, să pipăie şi, cel mai grav, să... guste. Atenţie! Unele plante sunt toxice! Aşa că nu lăsa copiii să bage în gură sau să pună mâna pe nicio plantă pe care nu o cunoşti. Multe pot irita pielea la o simplă atingere. Iată câteva plante toxice, pe care este bine să le cunoşti pentru a-i proteja pe copii.
Piciorul cocoşului. Are florile galbene şi toată planta este toxică. Provoacă tulburări digestive.
Lăcrămioarele, mărgăritarul. Sunt şi plante medicinale, folosite pentru tratarea afecţiunilor cardiace, a migrenelor de natură nervoasă, a nevralgiilor şi ameţelilor, având totodată şi efecte diuretice. Nu se utilizează fără avizul medicului. Orice autoterapie este contraindicată, plantele fiind extrem de toxice.
Tisa. Este extrem de atractivă pentru copii, mai ales când fructifică. Rodul este format dintr-un aril („îmbrăcăminte“ externă, cărnoasă) roşu, ce înconjoară sămânţa, care este toxică. Dar trebuie să ai mare grijă, pentru că toată planta este toxică! De altfel, tisa a fost distrusă masiv de ciobani pentru că, din cauza ei, le mureau oile.
Leandrul. Este o plantă de apartament despre care se ştie că este toxică. Deşi este aspectuoasă şi are flori frumos parfumate, evită să o ţii în preajma copiilor mici. Filodendronul. Cu frunzele sale mari şi cu peţiolul (codiţa) cărnos, îi poate tenta pe copii să încerce să-l „guste“ puţin. Ai grijă, pentru că planta este tox