Proiectul de reamenajare a clădirii TNB promite şi spectacole în aer liber. Clădirea va fi dată în folosinţă în decembrie 2010. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Arte vizuale, teatru, dans contemporanşi muzică, toateşi-au găsit locul în proiectulfăcut de arhitectul Radu Beleapentru clădirea Teatrului NaţionalBucureşti (TNB), prezentat ieri, într-oconferinţă de presă.
În noua configuraţie a clădirii, pelângă mărirea la opt a numărului de sălide spectacole, intră şi transformareaTNB într-o destinaţie potrivită şi pentrucei care nu vor neapărat să vadă unspectacol. Terasele vor primi roluri despaţii de socializare şi relaxare. Astfel,cea din faţă se va transforma în cafeneaexpoziţie, iar terasa din spate va deveniteatru în aer liber.
Numărul de locuri va creşte de la1.700 - câte sunt în prezent - la peste3.100 în sălile de spectacole, iar suprafaţaspaţiului public multifuncţional va creşteodată cu reamenajarea teraselor, dar şi aholurilor şi foaierelor existente, de la1.800 la 4.500 de metri pătraţi. ProiectulTNB, aflat la faza de studiu de fezabilitate,va costa 40 de milioane de euro.
Dansul se mută la subsol
Conform schiţelor de proiect,Centrul Naţional al Dansului Bucureştise va muta de la etajul 4 al teatruluiîntr-un spaţiu special alocat, la subsolulscenei mari, unde va primi douăsăli de spectacol.
Odată ce va primi aprobarea de laMinisterul Culturii şi Cultelor,proiectul de transformare a clădiriiTNB, Teatrul de Operetă „Ion Dacian“va primi Sala Omnia, Sala Studio (încare funcţionează acum Opereta)urmând să revină în folosinţa TNB.
Ion Caramitru şi Radu Belea sperăca licitaţiile pentru constructori săînceapă în septembrie, iar lucrările,spun ei, n-ar trebui să fie împiedicatede venirea iernii. Conform contractuluisemnat cu BERD, luna decembrie aanului 2010 este termenul-limită pânăla c