Suma exorbitantă pentru care s-au vândut drepturile TV ale Ligii I la fotbal (85 de milioane de euro pe trei ani) are consecinţe decisive şi în zona retrogradă rii. Echipele care vor supravieţui în Liga I pot încasa până la 1,5 milioane de euro. Sursa: Rompres
Suma de 102 milioane de euro, obţinută de Liga Profesionistă de Fotbal în schimbul drepturilor TV, naşte o miză importantă pentru câştigătoarea acestei ediţii de campionat, dar şi pentru echipele care se vor salva de la retrogradare. Bugetele formaţiilor din zona gri a clasamentului vor creşte considerabil la finalul actualei ediţii a Ligii I, când LPF s-a obligat să vireze în avans procentele obţinute din drepturile de televizare.
Acest bonus înseamnă, concret, că evitarea retrogradării devine o afacere profitabilă. Echipele care vor pica în Liga a II-a nu vor mai avea parte de beneficiile sumei-record pe care alianţa Antena 1 - RDS/RCS o varsă în contul Ligii I. Ocupantele locurilor 10-14 vor primi între 1.000.000 şi 1.400.000 de euro, bani care pentru echipele mici reprezintă, în multe cazuri, chiar mai mult de jumătate din bugetul pe un an.
Bara plusează cu 500.000 de euro
UTA a obţinut în ultima etapă o victorie importantă în economia luptei pentru evitarea retrogradării, învingând- o pe Gloria Buzău cu 2-1. „Dacă văd că ne apropiem de obiectivul fixat, salvarea de la retrogradare, dublez prima totală de la 250.000 de euro“, spune Nicolae Bara, finanţatorul arădenilor. „Unii poate că au băut şi o bere când au auzit de noua grilă a drepturilor TV. Cei care nu au probleme cu retrogradarea... Eu încă tremur“, mai declară acesta.
Constantin Bucur, finanţatorul echipei Gloria Buzău, promite în continuare prime cu multe zerouri. „Le-am dat jucătorilor tot ce au vrut. După ce au bătut Rapidul, au primit câte 7.000 de euro. Le-am promis 2.500 ca să b