Descoperă secretul unghiilor ca-n reclame şi află cum să le îngrijeşti fără să bătătoreşti calea spre salon. Sursa: Hepta
Unghia propriu-zisă este, de fapt, divizată în şase părţi de care depinde aspectul îngrijit al acesteia. Cele mai importante sunt: rădăcina, denumită şi matrice germinală, loja unghiei, adică matricea sterilă, aflată sub unghie, unghia propriu-zisă şi eponiciu, cunoscut şi sub numele de cuticulă.
Loja unghiei este cea mai importantă. Aceasta este vascularizată şi conţine nervuri şi melanocite care produc melanina atât de importantă în aspectul sănătos al unghiilor.
Pila şi forfecuţa
Dacă alegi să-ţi faci manichiura acasă, există două produse esen- ţiale: pila şi forfecuţa. După ce ai dat formă unghiei cu forfecuţa specială, foloseşte o pilă pentru definire, dar niciodată pe unghiile umede sau imediat după baie. Ele se vor rupe şi se vor exfolia mult mai uşor.
Alegerea pilei este importantă. Cele din carton sau din ceramică sunt mai puţin agresive decât pila clasică din metal. Pila polish te ajută să dai strălucire unghiei pe întreaga ei suprafaţă, iar lacul de unghii se va aplica uniform.
Forfecuţa destinată pieliţelor trebuie folosită cât mai rar, pentru că aceasta răneşte ţesutul. Alege un beţişor special din lemn de portocal cu care să împingi la baza superioară a unghiei. Vei evita astfel sângerarea şi descuamarea pielii din această zonă.
Soluţii temporare
Dacă natura nu te-a înzestrat cu o formă frumoasă a unghiei, poţi alege o serie de soluţii temporare, care te vor face să ai unghii de invidiat.
Unghiile false. Se aplică destul de repede, dar trebuie să îţi protejezi suprafaţa naturală a unghiei cu produse speciale, pentru că adezivul le subţiază.
Reconstituirea cu acril. Durează aproximativ două luni şi const