Experţii spun că în alegerea acesteia trebuie să ţii cont de gradul de siguranţă şi protecţie, de cât de bine izolează, dar şi de design.
Tot mai des, uşile de intrare clasice sunt înlocuite cu cele metalice, acestea oferind un grad de siguranţă mai mare decât cele fabricate din lemn sau din PVC.
Însă experţii atenţionează că nu orice uşă metalică asigură şi protecţie de calitate. „Rapoartele Poliţiei Române arată că 90% din spargeri sunt date asupra cilindrilor (butucilor - n.r.) şi a sistemelor de securitate existente pe uşă, nu asupra uşii în sine. Doar 10% din spargeri sunt prin acţionarea cu ranga asupra tocului uşii“, spune Mirela Bighigeanu, general manager la Waldeck România, distribuitor de uşi antiefracţie.
Cu sistem de recodare
Rezistenţa şi stabilitatea uşii sunt asigurate de structura dură, preferabil din oţel. O uşă de calitate trebuie să aibă lăţimea foilor, la interior şi la exterior, de minimum 1,25 mm, iar distanţa dintre cele două foi - de cel puţin 40 de mm.
În ceea ce priveşte sistemele de închidere, specialiştii spun că cele mai sigure de pe piaţă sunt cele italiene, Cisa şi Mottura. „Din punctul meu de vedere, cel mai eficient, existent la ora actuală pe piaţă, este Cisa, cu sistem de recodare“, spune Cornelia Stroe, director de vânzări al firmei Far Est Metal.
Sistemul de recodare este unul cu cheie tip seif, cu închidere pe trei laturi, în trei puncte, care se montează cu o cheie de service. La montare, clientul primeşte un pachet sigilat de chei şi tot atunci se face şi recodarea (configurarea încuietorii pe noile chei).
Avantajul cel mai mare al acestui sistem este dat de proprietatea sa de recodare. În cazul în care clientul pierde cheile, trebuie doar să cumpere altele, pe care se face recodarea. Astfel se obţine un alt sistem de închidere fără un e