Câştigul salarial mediu net realizat în februarie a fost de 1.134 de lei, în scădere cu 5,5% faţă de ianuarie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.543 lei, cu 5,7 procente mai mic faţă de luna precedentă. Înfebruarie, nivelul câştigurilor salariale a fost mai mic faţă de luna ianuarie ca urmare a acordării de prime ocazionale (inclusiv a primelor de vacanţă), stimulente în luna precedentă şi a realizării unei producţii mai mici. Cele mai ridicate valori ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (2.901 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (660 lei).
Câştiguri de peste 2.000 de lei au fost consemnate şi în domenii precum transporturi aeriene (2.813 lei), fabricarea produselor din tutun (2.519 lei) şi informatică şi cercetare-dezvoltare (2.140 lei). Au fost înregistrate scăderi de 22,6% în activitatea de învăţământ, de 17,9% în administraţie publică, respectiv 14,2% în activităţi anexe şi auxiliare de transport.
Domenii precum sănătatea şi asistenţa socială, industria de echipamente pentru radio, televiziune şi comunicaţii, eliminarea deşeurilor şi a apelor uzate, asanare, salubritate şi activităţi similare, agricultură, vânătoare şi servicii anexe şi extracţia hidrocarburilor şi servicii anexe au consemnat scăderi cuprinse între 4% şi 10%.
În acelaşi timp, câştigurile din hoteluri şi restaurante, industria minieră, industria de prelucrare a ţiţeiului, cocsificarea cărbunelui şi tratarea combustibililor nucleari, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă, transporturi aeriene, poştă şi telecomunicaţii şi fabricarea celulozei, hârtiei şi produselor din hârtie au coborât cu 1-4%.
(15:33)