În România sunt 306 taxe, 5.300 de acte normative reglementează situaţia fiscală. De la celebra „taxă pe scaun“ impusă în restaurante de Traian Remeş pe vremea cînd era ministrul finanţelor, au fost create tot felul de biruri „interesante“. Pe multe dintre ele nici nu ştim cînd şi cum le plătim, dar de achitat le achităm.
În România sunt 306 taxe, 5.300 de acte normative reglementează situaţia fiscală. De la celebra „taxă pe scaun“ impusă în restaurante de Traian Remeş pe vremea cînd era ministrul finanţelor, au fost create tot felul de biruri „interesante“. Pe multe dintre ele nici nu ştim cînd şi cum le plătim, dar de achitat le achităm. Potrivit autorităţilor, peste 80% dintre resursele bugetului de stat pe 2008 vor fi reprezentate de încasările din TVA, contribuţiile pe salariu, impozitele pe profit şi venit şi din accize.
EŞEC.Trăim în România şi totul se justifică. Indiferent ce ai vrea să realizezi, eşecul îţi rînjeşte la orizont. În UE se plătesc, în medie 30 de impozite, în România, peste 300 taxe şi dări. Dacă vrei să te angajezi în învăţămînt, ei bine, nu se poate. Sistemul este atît de inadecvat încît tu nu ai pregătirea necesară. Eşti supracalificat!
PILE.Să presupunem că ai fost un mic geniu, ai învăţat după propriul sistem şi eşti mai competent decît e cazul, ei bine, nu se pune. Posturile tentante se obţin doar cu ajutorul cunoştinţelor sus-puse, iar dacă norocul a fost de partea ta şi ai reuşit să obţii postul dorit ,tot voluntariat se numeşte.Îi dai statului jumătate, din ce cîştigi.
FALIMENT. Dacă părinţii nu te-au înzestrat cu o casă venitul tău devine invizibil. O să plăteşti o chirie mult prea mare pentru un apartament mult prea mic. Ce să mai zicem dacă vrei să-ţi deschizi o afacere. Aici lucrurile stau şi mai prost, asta pentru ca îţi este imposibil să faci rost de