Lipsa proiecterlor rezidenţiale noi din oraşul de pe Jiu a adus la creşteri importante pe piaţa secundară Cu mai puţin de 100.000 de locuitori şi ocolit de investitori, oraşul Târgu
Lipsa proiecterlor rezidenţiale noi din oraşul de pe Jiu a adus la creşteri importante pe piaţa secundară
Cu mai puţin de 100.000 de locuitori şi ocolit de investitori, oraşul Târgu Jiu cunoaşte de câţiva ani creşteri spectaculoase ale preţurilor pentru proprietăţile rezidenţiale. Deşi mai mic şi mai puţin important din punct de vedere economic decât Craiova, locuinţele din Târgu Jiu sunt mai scumpe decât cele din Capitala Olteniei.
"Principalul motiv care stă la baza acestei realităţi este lipsa proiectelor rezidenţiale noi din Târgu Jiu. Astfel, fondul locativ vechi reprezintă singura soluţie pentru cei care vor să achiziţioneze un apartament", a declarat pentru "Adevărul" Emilia Cărămidaru, director agenţia imobiliară City 4 You din Târgu Jiu.
Pe o piaţă unde oferta este mult depăşită de cerere, o explozie a preţurilor era de aşteptat, spun specialiştii. "De ani de zile vindem şi cumpărăm aceleaşi locuinţe vechi. Creşterile au fost forţate de nevoia de spaţii locative a locuitorilor", spune Cărămidaru.
O casă lângă Viena, mai ieftină decât un apartament din Târgu Jiu
Preţurile unui apartament central cu două camere variază între 55.000 de euro şi 70.000 de euro. Majoritatea unităţilor au îmbunătăţiri precum geamuri termopan, gresie şi faianţă sau parchet, centrală termică şi finisaje de calitate. Unităţi mai ieftine pot fi achiziţionate în zone semicentrale. Aici preţurile pornesc de la 40.000 de euro şi ajung cu uşurinţă la 50.000 de euro.
Cele mai scumpe apartamente sunt cele cu trei camere ultracentrale, care costă chiar şi 90.000 de euro. Cu aceeaşi sumă poate fi achiziţionat un apartament cu două camere în cartierele bucureşten