Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis ieri să nu dea nicio recomandare oficială plenului în legătură cu începerea urmăririi penale a lui Miron Mitrea. Sursa: Rompres
Neoficial, majoritatea deputaţilor- jurişti spun că le vor recomanda colegilor să voteze împotriva urmăririi penale.
Au desfiinţat dosarul doar în spatele uşilor închise
Deputaţii-jurişti au adoptat, cu 20 de voturi „pentru“ şi două „împotrivă“, raportul prin care cer plenului să se pronunţe pe solicitarea DNA referitoare la începerea urmării penale împotriva lui Mitrea.
Documentul nu face o recomandare expresă în favoarea începerii sau neînceperii urmăririi penale, ci cuprinde doar punctele de vedere ale deputaţilor şi ale celor şapte raportori. Raportul final va fi editat în zilele următoare pe baza stenogramei dezbaterilor şi va fi „deschis la ambele capete“, a explicat preşedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon.
Discuţiile din Comisie au relevat însă că doar patru deputaţi, cei ai PDL, consideră că există elemente pentru avizarea începerii urmăririi penale.
În rest, reprezentanţii celorlalte partide au susţinut că este vorba de un „dosar prost făcut“, după cum au declarat mai mulţi deputaţi participanţi la discuţii.
Raportul va conţine şi o serie de obiecţii referitoare la aspecte procedurale, cum ar fi cea că sesizarea a venit de la DNA, nu de la Parchetul General.
Manual de bătut pasul pe loc
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis Camerei Deputaţilor dosarul lui Miron Mitrea pe 21 aprilie. Conducerea Camerei a decis ca dosarul să fie studiat de şapte raportori, care să prezinte un referat Comisiei juridice şi, pe această bază, deputaţii-jurişti să facă o recomandare plenului.
În condiţiile în care comisia nu a făcut ieri nicio recomandare oficială, se p