Fantomele, OZN-urile sau moartea clinică sunt doar câteva fenomene pentru care ştiinţa nu are explicaţii. Sursa: NorthFoto
Există cu adevărat OZN-uri? Dar viaţă după moarte? Unde se ascunde Yeti? Un şir de întrebări care poate continua la infinit fără a obţine răspunsuri certe. Atâta timp cât nu-şi găsesc dezlegarea, enigmele rămân captivante şi atrag deopotrivă interesul curioşilor şi al specialiş tilor. Le prezentăm în ordinea stabilită de redactorii de la „LiveScience“.
Sunetele bizare din Taos.Câţiva dintre locuitorii şi vizitatorii orăşelului mexican Taos sunt tracasaţi de ani de zile de un misterios sunet slab, emis pe frecvenţă joasă în aerul din deşert. Doar 2% dintre locuitori au declarat că percep sunetul. Unii cred că e cauzat de o acustică anormală. Alţii suspectează că e vorba de o isterie colectivă sau de un secret sinistru. Nimeni nu a reuşit să localizeze sursa acestui sunet, descris uneori ca un fâlfâit uşor, alteori ca un bâzâit.
Bigfoot.De ani întregi, fel de fel de monştri numiţi Bigfoot sau Yeti au fost zăriţi de martori din toată lumea, cu precă dere din America şi Asia. În ciuda numeroaselor relatări, nu a fost găsit corpul acestei vietăţi uriaşe. Supoziţiile se bazează pe spusele martorilor, pe câteva urme de talpă şi pe fotografii ori înregistrări neclare. Ştiinţa nu poate proba că Yeti sau monstrul din Loch Ness nu există.
Intuiţia.Numită şi „al şaselea simţ“, intuiţia nu este străină nimănui. Uneori ne bazăm pe ea şi avem dreptate, alteori dăm greş. Psihologii consideră că oamenii extrag în subconştient informaţii despre lumea înconjurătoare, pe care le folosesc apoi fără a şti exact cum sau de ce le ştiu. Dovezile despre modul în care acţionează intuiţia sunt dificil de furnizat, iar psihologia ar putea fi doar o parte a răspunsului, relevă „LiveScience“.
Fantomele.De la Sha