Christian Scholtes, fost director de HR la Ernst & Young, le recomandă tinerilor să lucreze, dar să nu renunţe la identitate. Sursa: EVZ
Cei mai mulţi absolvenţi au un şoc atunci când încep să lucreze, pentru că înţeleg că teoria învăţată la facultate nu este suficientă pentru a se descurca la un loc de muncă unde contează mai mult să comunice, să lucreze în echipă şi să ştie să asculte.
Fundaţia „Calea Victoriei“ din Bucureşti vine în sprijinul tinerilor care vor să fie pregătiţi complet pentru „viaţa reală“. Aici se organizează întâlniri, ateliere de lucru, unde oameni cu greutate într-un domeniu stau de vorbă cu absolvenţii, în încercarea de a le dezvolta calităţile de care au nevoie.
Christian Scholtes, fost director de HR la Ernst & Young România, e unul dintre cei care se implică activ în proiectele Fundaţiei. El îi îndeamnă pe tineri să muncească, dar să nu se izoleze.
Este normal ca un tânăr absolventsă solicite, de la primul job,un salariu de 500 de euro?
Depinde. Dacă definim normalitatea în termeni postmodernişti, putem spune că da, este normal pentru anumite domenii şi specializă ri. De exemplu, un tânăr care a avut o performanţă foarte bună la Facultatea de Finanţe-Bănci îşi poate permite foarte liniştit să ceară 500 de euro.
Zvâc, minte şi atitudine
Şi pot să justifice această sumă?
Aceşti tineri, dacă au zvâcul necesar, dacă au atitudinea şi mintea necesară în timpul facultăţii să se implice în diverse proiecte, nu doar în cele universitare, da, pot să justifice foarte bine cererea de 500 de euro. Dar problema nu este cu asta, ci cu modelul actual, dereglat, de a face avere, acela de a face o grămadă de bani, cât mai repede. Pentru că aşa sunt astăzi modelele sociale.
Unii au primele lefuri mai maridecât pensiile părinţilor.
Consider că salarii