Prof. univ. dr. Dan Mandalopol: "Nu exista cadru didactic care sa nu participe, anual, la o conferinta internationala" Facultatea de Fizica, Chimie, Electronica si Tehnologia Petrolului din cadrul Universitatii Ovidius Constanta ofera celor pasionati de aceste domenii oportunitatea de a lucra in cercetare si de a urma scoli doctorale in strainatate. Anul trecut, in cadrul facultatii, s-au aniversat trei decenii de invatamant in domeniul petrolului. Despre ce inseamna sa fii student la aceasta facultate ne vorbeste decanul Facultatii de Fizica, Chimie, Electronica si Tehnologia Petrolului, prof. univ. dr. Dan Mandalopol.
Ce trebuie sa stie un tanar despre aceasta facultate, in momentul in care se decide sa-i urmeze cursurile?
Oricarui absolvent de liceu care doreste sa urmeze aceasta facultate, prin faptul ca avem cinci domenii de licenta, facultatea fiind eterogena din acest punct de vedere, trebuie, mai intai de toate, sa-i placa fizica, chimia, din punct de vedere al disciplinelor fundamentale, cat si al aplicatiilor lor. Facultatea are patru catedre - doua de fizica, una de chimie si una de tehnologie si inginerie chimica - ce formeaza doua departamente - unul de fizica si electronica si unul de chimie si petrol.
Care sunt oportunitatile pe care le oferiti tinerilor care aleg aceasta facultate?
Pe baza concursului de dosare, se tine cont de cat de mult le-au placut viitorilor studenti fizica si chimia. Cei care vin aici trebuie sa stie ca au posibilitatea sa continue studiile si sa faca un doctorat in strainatate. Avem deja absolventi care sunt in Olanda, in Suedia. Un absolvent de-al nostru a facut doctoratul in Suedia si este acum cadru didactic la catedra de fizica. Cu alte cuvinte, cei care iubesc aceste domenii au multe satisfactii. Cei care termina fizica-chimie pot sa opteze pentru invatamantul preuniversitar. Cei care urmeaza invat