Până la finele anului, compania îşi măreşte echipa cu 150 de persoane. Sursa: Springtime
Vârful recrutărilor de la restaurantele Springtime va fi în luna iunie, odată cu deschiderea restaurantului din staţiunea Neptun. Până la sfârşitul anului, previziunile de recrutare sunt, pentru început, de cel puţin 150 de persoane, pentru toată ţara.
Media de angajări în fiecare lună este de aproximativ 30. Pentru vară, se caută în special studenţi şi elevi care să lucreze temporar.
Majoritatea angajărilor se fac pentru lucrători comerciali la nivel de restaurant. Pentru alte posturi se preferă recrutarea din interior.
Doar pentru locurile de muncă unde sunt necesare experienţa şi studiile de specialitate se apelează la recrutarea din exterior.
„Colegii care gestionează şi conduc un restaurant Springtime şi-au început cariera ca lucrători“, spune Adina Petrescu, HR manager al Springtime.
Dorinţa de dezvoltare contează mai mult decât experienţa
Dacă pentru mulţi angajatori este importantă experienţa, pe cei de la Springtime îi interesează în special potenţialul de dezvoltare, responsabilitatea, dorinţa de a se implica, de a învăţa, calităţi pe care trebuie să le dovedeşti la interviu.
Pentru posturi mai „înalte“ recrutarea se face în mai multe etape: interviu de cunoaştere, de evaluarea cunoştinţelor profesionale, elaborarea unui proiect.
„Şcoală“ bună, unde poţi să „creşti“ profesional
Avantajul principal pe care îl ai dacă lucrezi la Springtime este că poţi să avansezi rapid. De altfel, în acest moment, doar 10% dintre cei care au joburi de top au fost recrutaţi din afara companiei.
Lanţul de restaurante este o pepinieră pentru cei care vor să „crească“. „Pentru majoritatea angajaţilor, Springtime reprezintă primul loc de muncă. Este