Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau, la finele lunii martie, la nivelul de 25,12 miliarde de euro, in scadere cu 212 milioane de euro fata de nivelul din luna anterioara. Potrivit datelor bancii centrale, scaderea s-a datorat unor intrari de 656,56 milioane de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 868,56 milioane de euro.
Intrarile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene.
In acelasi timp, au reprezentat plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa, plati catre Comisia Europeana, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,89 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, sa se situeze la 27,02 miliarde de euro.
Platile scadente in luna iunie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei si Finantelor, insumeaza 758 de milioane de euro, din care 663,75 milioane de euro reprezinta emisiunea de euroobligatiuni scadenta la data de 27 iunie. Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau, la finele lunii martie, la nivelul de 25,12 miliarde de euro, in scadere cu 212 milioane de euro fata de nivelul din luna anterioara. Potrivit datelor bancii centrale, scaderea s-a datorat unor intrari de 656,56 milioane de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 868,56 milioane de euro.
Intrarile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene.
In acelasi timp, au reprezentat plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica ext