S-au vazut, s-au placut, ce le-a mai ramas de facut? Au hotarat sa ramana impreuna, asa ca isi cheama prietenii si rudele la o petrecere, cu celebra invitatie "felicitarile, masa si dansul vor avea loc la..."
Din indragostiti cu capul in nori ajung niste titirezi care alearga incoace si incolo, uita sa mai manance, tot facand si desfacand liste si planuri. Sa fie toata lumea multumita! Sub aceasta deviza de pace si liniste, cei doi ataca marea strategie a Zilei Z.
Matusile viitorilor miri isi suna colegii de liceu, sa ii ajute pe tineri cu adeverintele medicale, pentru cununia civila.
Bunicii le spun cum e mai bine sa aleaga ziua, nici in post, nici de pomenire, nici in mai ca se scutura amorul conjugal ca florile si nici in 13, ca e cu ghinion.
Tatii nu vor nici ei sa incurce locul si cauta vinuri la pret redus, fotograf mai ieftior si restaurant nu prea departe de biserica.
Surorile tin agenda telefoanelor si a confirmarilor de venire-absenta, a coafezei si a domnisoarei de onoare, rezolva crize de genti si pantofi, in cazul in care nu alearga disperate sa se impace cu ex-ul, ca sa nu vina singure la nunta.
Verii isi pun la dispozitie masinile pentru dus-adus nepoti, nasi si lautari.
In tot acest timp, mirii nu uita de textul invitatiei, care trebuie sa fie cat mai haios si neconventional, pentru ca "amenda" aplicata oaspetilor sa fie suportabila.
Petrecerea, cu cei dragi, cu obligatii, cu rude cvasinecunoscute si colegi indatorati, depinde pana la urma de mancare, bautura si muzica. Aici e marea provocare si daca mirii sau, dupa buget si gust, firma organizatoare reusesc sa impace cat mai multe gusturi la aceste capitole, petrecerea de nunta are sorti de izbanda.
Acum nu dam sfaturi de DJ, nu facem meniuri (dar nu uitati sarmalele si cozonacul!). Doar vi le