S-ar putea să te deranjeze vecinii şi chiar membrii familiei, să munceşti în hopuri şi să fii tentat de treburi casnice. Sursa: NorthFoto
Dacă nu mai vrei să mergi la serviciu zilnic, pentru că te-ai săturat de traficul infernal sau pentru că nu vrei să-i mai vezi pe colegii şi pe şefii care te enervează, o soluţie ar fi o slujbă „de la distanţă“. Însă, chiar dacă ideea pare foarte atractivă, nu înseamnă că este şi uşor de aplicat. Experţii în resurse umane recomandă să te gândeşti de două ori înainte de a face acest pas.
„Pentru un angajat, în primă fază această variantă de lucru pare un ideal, judecând timpul câştigat şi aparenţa libertăţii de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu în propriul ritm. Realitatea însă e diferită“, atrage atenţia Alina Negrea, senior consultant al companiei APlus Performance din Bucureşti.
Acasă vei fi tentat să stai mai mult cu copiii, să te uiţi mai mult la televizor, să navighezi pe net în voie ori să stai la taclale cu vecinii.
Specialiştii spun că trebuie să ai o voinţă de fier pentru a reuşi să rezişti tuturor distragerilor de la lucru care se pot ivi acasă.
„Se poate întâmpla, chiar când se apropie dead-line-ul şi încă nu ai terminat proiectul, să primeşti o vizită neanunţată din partea unor musafiri care nu sunt din acelaşi oraş cu tine. Nu le poţi spune să vină altădată pentru că acum nu ai timp de ei“, explică Mihaela Stroe, general manager al companiei Acta Nonverbal.
Stil de lucru dezorganizat
Faptul că îţi poţi face programul de lucru după bunul plac nu este întotdeauna un avantaj. „Bucuros că nu mai ai restricţiile şi regulile slujbei cu program fix, rişti să adopţi un stil de lucru mai puţin organizat. S-ar putea ca în cursul zilei să-ţi rezolvi problemele personale, iar seara să stai până târziu ca să lucrezi la proiecte“, spune şi C