In cursul zilei de ieri, in sala Pasilor Pierduti de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", membrii Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) s-au adunat pentru a promova un proiect pilot pe tema evaluarii activelor necorporale. Aceasta prima conferinta a fost vazuta de catre profesionistii implicati in evaluare ca o oportunitate pentru aprofundarea unor aspecte mai putin promovate legate de determinarea valorii activelor necorporale, respectiv cele care nu se regasesc sub o forma materiala, precum brevetele de inventie.
Specialistii au subliniat faptul ca evaluarea activelor necorporale devine, pe zi ce trece, tot mai importanta pentru dinamica afacerilor, fiind necesara intr-o multitudine de situatii impuse de incheierea de tranzactii cu astfel de active, de asocierile de intreprinderi sau falimente, pentru obtinerea de finantari, in cazul licentierilor sau determinarii despagubirilor in cazul contrafacerilor. Prin tema abordata, aceasta conferinta, adresata in primul rand specialistilor din domeniul evaluarilor, reprezentantilor firmelor de consultanta, de audit, asociatiilor profesionale, si-a propus sa lamureasca aspecte mai putin cunoscute legate de procedurile de evaluare a activelor necorporale. In cadrul conferintei au fost dezbatute subiecte precum inventiile, izvoarele de venituri, problemele cheie ale evaluarii brevetelor de inventie, crearea si evaluarea activelor necorporale.
In cursul zilei de ieri, in sala Pasilor Pierduti de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", membrii Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) s-au adunat pentru a promova un proiect pilot pe tema evaluarii activelor necorporale. Aceasta prima conferinta a fost vazuta de catre profesionistii implicati in evaluare ca o oportunitate pentru aprofundarea unor aspecte mai putin promovate legate de determinar