» Ieri au fost inscaunati cei care vor conduce Bucurestiul in urmatorii patru ani.
» Cinci dintre consilierii generali au renuntat la functii pentru posturi mai bine cotate.
» Noul primar simte ca nu traim intr-o capitala membra a UE, fapt care i-a demoralizat pe bucuresteni.
Fraiele Bucurestiului au fost preluate ieri de noii conducatori alesi de popor si de un nou prefect numit de premierul Tariceanu. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prefectul Ion Tincu si cei 55 de consilieri generali au fost "unsi" in functii.
Dimineata, un nou prefect
Primul inscaunat a fost noul prefect al Capitalei, Ion Tincu, cel care a preluat stafeta de la Catalin Deaconescu, ajuns pe lista neagra a lui Tariceanu care s-a decis sa-l schimbe imediat dupa alegeri. Noul prefect este un tanar de 36 de ani care a ocupat in ultimii cinci ani functia de director general adjunct la Corpul de Control al ministrului Internelor, Cristian David. Anterior acesta a mai fost consilier juridic la Ministerul Functiei Publice si Secretariatul General al Guvernului, iar la inceputul carierei – jurist si sef de serviciu la Primaria Campulung Muscel.
La pranz, primar si consilieri
Investirea in functie a noului primar general si a celor 55 de consilieri a fost programata pentru ora 12.00, la Sala de Marmura a Cercului Militar. Invitatii au inceput sa soseasca inca de la ora 11.00, iar cei mai infocati sustinatori l-au asteptat pe Oprescu in fata intrarii. Consilierii mai vechi se simteau ca pestii in apa, se salutau cu toata lumea, strangeau maini si stateau la discutii, relaxati, cu vechile cunostinte. Ceva mai timorati erau directorii si angajatii din primarie, care se gandeau la viitorul ce ii asteapta alaturi de noul primar. Venirea lui Oprescu, fix la ora 12.00, s-a lasat cu o aglomeratie de pupaturi si strans mana, primii fiind preo