Cazul Florinei, fetiţa de 11 ani care a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul ei, a stârnit reacţii puternice în rândul cititorilor „Evenimentului zilei“. Unii dintre aceştia s-au oferit să ajute familia şi să o ducă pe Florina în Marea Britanie, unde avortul este permis până la 24 de săptămâni. În Marea Britanie, costul unei întreruperi de sarcină ajunge la 1.600 de lire, într-o clinică privată. În Olanda, legea este şi mai permisivă, permiţând întreruperea şi la 24 de săptămâni, fiind suficient ca mama să se declare stresată. Medicii români au decis însă să o lase pe fetiţă să nască şi au trimis-o acasă. Sursa: Hepta
1 /.
„Dacă familia şi fetiţa consideră că avortul este cea mai bună soluţie, ar trebui să li se spună că există şi posibilitatea de a-l face în altă ţară. Împreună cu alte mame care trăiesc în SUA, o putem ajuta financiar pe fetiţă să facă această intervenţie. Este vorba despre un copil, despre o sarcină, despre un viol! Unde sunt drepturile copilului din România?!“, se revoltă Roxana, o cititoare din Marea Britanie.
Olandezele pot face avort dacă sunt stresate
Majoritatea ţărilor europene au legi mult mai permisive decât cea existentă în ţara noastră, mai ales când este vorba despre o sarcină rezultată dintr-un viol, la un copil. În Austria, Cipru, Portugalia, Suedia, Finlanda, avortul este permis până în luna a şasea de sarcină, în situaţii excepţionale, cum ar fi cele care pun în pericol viaţa mamei, a fătului ori în caz de incest sau viol.
Mai exact, în Austria, întreruperea de sarcină, este permisă după săptămâna a 12-a de sarcină dacă există un pericol ce poate afecta sănătatea fizică şi mintală a femeii, dacă există riscul să se nască un copil cu defecte grave fizice şi mintale sau dacă mama are sub 14 ani.
În Suedia, limita până la care poate fi făcut un chiuretaj