Chiar daca rezultatele alegerilor locale inca produc cutremure la nivelul filialelor si chiar daca "alesii" nu au reusit sa delimiteze colegiile uninominale, partidele intra in fierberea gasirii candidatilor pentru parlamentarele din toamna.
In perspectiva primelor alegeri parlamentare desfasurate dupa sistemul votului uninominal, mai-marii partidelor au dat semnalul pentru intrarea in cursa a potentialilor candidati. Urmeaza doua luni in care cei ce doresc sa ocupe din toamna unul dintre fotoliile din piele din Camera Deputatilor sau din Senat se vor stradui sa-si convinga colegii ca merita sa fie desemnati drept candidati. Prima candidatura a fost anuntata din directia liberalilor, in persoana vicepresedintelui PNL Ludovic Orban. La doar o zi dupa ce premierul Tariceanu l-a tras "pe linie moarta", eliminandu-l de la conducerea Organizatiei Bucuresti, ministrul Transporturilor a iesit sa anunte ca-si va depune candidatura intr-unul dintre colegiile uninominale ce vor fi delimitate in Capitala. Pentru a ajunge candidat, Orban depinde insa chiar de cel care i-a cerut sa-si depuna mandatul.
In noua calitate de sef interimar al Organizatiei Bucuresti, Tariceanu va avea un cuvant de spus in desemnarea candidatilor in colegiile uninominale din Capitala. Pana atunci insa, potrivit secretarului general al PNL, Dan Motreanu, filialele trebuie sa-si prezinte propunerile de candidati pana pe 30 iunie, urmand ca pana pe 7 iulie birourile judetene sa analizeze dosarele. Etapa finala de evaluare va avea loc la mijocul lui septembrie, pe baza rezultatelor sondajelor de opinie efectuate si a prestatiei candidatilor in campania desfasurata in interiorul colegiilor uninominale.
In tabara democrat-liberala prima evaluare a potentialilor candidati se va face pana pe 20 iulie, iar potrivit liderului PD-L, Emil Boc, principalele criterii de apreciere ar