In cursul zilei de ieri, la dezbaterea publica privind soseaua de centura, trei ieseni s-au opus acestui proiect. Acestia si-au argumentat decizia prin faptul ca derularea lucrarilor va produce zgomot si vibratii ce vor determina disconfort psihic. La scoala din Uricani, locul de intalnire al autoritatilor locale si al celor care au dorit sa participe la intalnire, nu s-au adunat decat 30 de oameni, desi proiectul soselei de centura este unul de maxima importanta.
"Dintre cele 30 de persoane prezente, numai trei participanti nu au fost de acord, invocand zgomotele si vibratiile pe care le-ar provoca lucrarile la soseaua de centura. Decizia comisiei de analiza tehnica va fi luata in 10 zile maxim, conform legii", a declarat Galea Temneanu, purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi. Reamintim ca proiectul soselei are in vedere realizarea a doua trasee, pentru trafic usor, respectiv greu. Cel pentru traficul greu se va intersecta cu DN 28, va traversa calea ferata Iasi-Pascani, zona de ses a raului Bahlui, satul Uricani pe drumul comunal existent pana la intersectia la nivel cu DJ 248 si coada lacului Iezareni. Drumul va ajunge apoi pana la intersectia la nivel cu DJ 248, calea ferata Vaslui-Iasi si raul Nicolina, dupa care va urmari traseul existent, respectiv soseaua Iasi-Ciurea - bdul Poitiers - strada Trei Fantani - intersectia cu DN 28. Drumul pentru traficul usor va intersecta DN 28, va traversa calea ferata Iasi-Pascani, raul Bahlui, sesul Bahluiului pana la dealul Miroslava, strada Cicoarei, strada Arhitect Berindei, Calea Galata, strada Tudor Neculai pana la DJ 248.
In cursul zilei de ieri, la dezbaterea publica privind soseaua de centura, trei ieseni s-au opus acestui proiect. Acestia si-au argumentat decizia prin faptul ca derularea lucrarilor va produce zgomot si vibratii ce vor determina di