Alternativă de cost şi tehnologie la casele din beton şi cărămidă
Reticenţa românilor cu privire la casele din lemn poate că e inspirată de povestea celor trei purceluşi sau de aspectul degradat în timp al cabanelor de munte ori al anexelor dintr-o gospodărie ţărănească.
Alternativă de cost şi tehnologie la casele din beton şi cărămidă
Reticenţa românilor cu privire la casele din lemn poate că e inspirată de povestea celor trei purceluşi sau de aspectul degradat în timp al cabanelor de munte ori al anexelor dintr-o gospodărie ţărănească. Dar o casă actuală pe structură din lemn nu se poate compara cu aşa ceva. Indiferent de motivul invocat ca neîncredere în casele modulare cu structură din lemn, este clar că lipsa de informare duce la tot felul de zvonuri neîntemeiate, coroborate cu preţul acestor case.
Există modele de locuinţe unifamiliale pe structură din lemn foarte ieftine, în jur de 80.000 de euro, şi altele foarte scumpe, pînă la 700.000 de euro. Dar preţul reflectă calitatea în sine a sistemului constructiv sau a structurii de rezistenţă, cît mai ales dotările, finisajele şi în special gradul de elaborare al arhitecturii exterioare şi interioare. Există case modulare pe structură din lemn calitative, dar preţul final este mai mic din cauza unei arhitecturi mai simple şi finisaje, dotări mai ieftine, existînd acelaşi sistem constructiv care permite realizarea unei case impunătoare cu o arhitectură sofisticată şi finisaje de lux, al cărei preţ este, evident, foarte mare.
Tehnologii de ultimă orăSistemul constructiv modular a fost inventat şi perfectat pentru a reduce timpul necesar unei familii de a se bucura de propria locuinţă. Pe de altă parte, acest lucru înseamnă onorarea multor comenzi în acelaşi timp, deci companiile producătoare de materiale de construcţii ar fi trebuit să aibă din ce în ce mai m