Facultăţile de Medicină din Germania se confruntă cu o problemă inedită: oferta de cadavre pe care studenţii ar urma să studieze depăşeşte cu mult cererea. Sursa: Northfoto
La această situaţie s-a ajuns din cauză că înmormântările sunt foarte scumpe, iar unii oameni pur şi simplu nu-şi permit să-şi înhumeze membrii familiei trecuţi în nefiinţă, relevă AFP.
„Dacă luăm în considerare cele 33 de institute de anatomie din Germania, oferta de cadavre donate ştiinţei este superioară nevoilor încă de câţiva ani“, a afirmat Friedrich Paulsen, de la Societatea de Anatomie. De altfel, universităţile nici nu mai publică anunţuri prin care să solicite material pentru disecţii. În ceea ce priveşte sectorul donării de organe, nu se înregistrează însă aceeaşi tendinţă. Iar acest fapt, spun cei din domeniu, se întâmplă din cauză că într-o astfel de situaţie costurile înmormântării ar reveni tot familiei celui decedat.
În Germania, o înmormântare costă, în medie, 3.000 de euro, de vină fiind, conform reprezentanţilor serviciilor de pompe funebre, taxele mari cerute de cimitire. Dar există şi înmormântări mult mai scumpe. Cei care nu au suficienţi bani apelează la serviciile sociale, dar există şi oameni care preferă să-şi înmormânteze rudele decedate în Olanda, Belgia, Franţa, Elveţia întrucât în aceste ţări preţurile sunt mai mici.