A construi echipe bune nu este chiar atat de usor. Antrenorii vin si se duc, jucatorii sunt liberi sa caute noi echipe, iar proprietarii sunt liberi sa numeasca jucatori in diferite posturi. Brad Sugars, fondatorul unei firme de coaching de succes din Statele Unite prezinta, pentru Entrepreneur.com, cele mai importante 7 greseli pe care un antreprenor le poate lua in procesul de angajare.
Chiar si afacerile stabile sufera din cauza greselilor de la angajare si de la team-building. Inca de la inceput, aceste companii isi pot permite sa faca greseli de angajare fara un impact semnificativ asupra operatiunilor. Din nefericire, o afacere de inceput nu are profit pentru a acoperi o greseala de angajare. Acest lucru este foarte adevarat in cazul afacerilor mici, unde o persoana care nu se potriveste poate insemna de la 25 pana la 50% din forta de munca si poate fi o mare problema.
Dar sunt cateva lucruri pe care o afacere la inceput ar trebui sa le urmeze. Cele mai multe probleme de angajare se produc deoarece investitorii cauta sa pastreze costurile scazute si din cauza faptului ca nu au o viziune clara asupra afacerii.
Dar experienta multor antreprenori a aratat faptul ca a trata cu indiferenta procesul de angajare iti poate produce probleme in afacere mai tarziu. Pentru a evita aceste probleme va aratam sapte greseli de angajare pe care NU trebue sa le faceti la inceputurile unei afaceri:
1. Angajati pe cineva pe care cunoasteti. Adica prieteni, fosti colaboratori, membri ai familiei sau proprii copii. Pentru sot inseamna angajarea nevestei, iar pentru sotie inseamna angajarea sotului. Chiar si part-time. Trebuie sa fie un anumit sens al obiectivitatii si al responsabilitatii la locul de munca. Familia si prietenii se asteapta sa fie tratati la standarde diferite, asa si trebuie insa in afara serviciului, niciodata in interiorul lui.
2. Anga