Cele mai multe dezvoltări imobiliare, cu preţuri accesibile, se concentrează în cartierele: Titan, Militari, Colentina şi Drumul Taberei. Proiectele de locuinţe aflate în dezvoltare în Capitală reaşază clasele sociale în spaţiu: cartierele- dormitor îi aşteaptă pe noii reprezentanţi ai clasei medii - care au, potrivit dezvoltatorilor, salarii de peste 1.000 de euro -, sudul va fi gazda celor mai săraci, iar nordul defilează cu cele mai mari, mai scumpe şi mai luxoase ansambluri. Sursa: Sorin Antonescu
Aici sunt, de altfel, şi cele mai multe investiţii imobiliare, arată un studiu al companiei de consultanţă imobiliară Regatta.
Zonele de vest şi de est au o dezvoltare proporţională una faţă de cealaltă, cu blocuri înalte, de până la 24 de etaje şi locuinţe mici, asemănătoare celor ridicate în perioada comunistă.
Analiştii estimează că, în următorii trei-cinci ani, vor fi livrate aproximativ 65.000 de locuinţe noi. Acestea nu vor acoperi însă necesarul, raportul estimat astăzi fiind de o locuinţă pentru cinci cereri în Bucureşti.
Zona de nord - 24.750 de unităţi.Suprafeţele ample au permis construc- ţia unor locuinţe spaţioase. Blocurile au maximum şase etaje şi sunt proiectate cu un număr cât mai redus de apartamente pe imobil. Acestea se adresează în special oamenilor cu venituri peste medie şi ridicate.
Proiectele din zonă includ ansambluri rezidenţiale de mari dimensiuni, de până la 4.600 de unităţi, precum Cosmopolis sau Proiectul Băneasa, care se întind pe zone vaste, dar şi clădiri de mici dimensiuni, cu caracter intim, având sub 50 de unităţi.
Zona de vest - 14.737 de unităţi. Regiunea este cunoscută pentru cartierele Militari, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea şi Grozăveşti. Dezvoltatorii au utilizat la maximum spaţiile disponibile pentru a realiza ansambluri rezidenţiale de dimens