Considerate parte din familie, animalele de companie au devenit miză şi instrument de şantaj.
Câinele este, de cele mai multe ori, cel mai bun prieten al omului, dar în multe cazuri este şi compania favorită a femeilor. Iar de aici apar foarte multe probleme pentru cuplurile care divorţează. Avocaţii din Statele Unite ale Americii au raportat o creştere considerabilă a numărului de procese de custodie în care miza nu are nicio legătură cu copiii, ci cu drepturile pentru îngrijirea animalului de companie al familiei, notează „The Sunday Telegraph“.
Pentru instanţele din SUA, procesele în care trebuie dat un verdict cu privire la ce se va întâmpla cu patrupedul familiei după divorţ au devenit o obişnuinţă. Pentru partenerul care pierde bătălia pentru câine, verdictul poate fi pur şi simplu devastator din punct de vedere emoţional. „Uneori, cuplurile folosesc câinii în acelaşi fel în care alţii folosesc copiii în cazul unui divorţ, adică o modalitate de a păstra relaţia. În alte cazuri se luptă în instanţă, întrucât, acum, câinii sunt consideraţi parte a familiei“, a declarat Joyce Tischler, de la organizaţia Animal Legal Defense Fund, care furnizează informaţii juridice pentru cazurile în care sunt implicate animale.
Patrupedele, afectate de despărţirea cuplului
Povestea lui Jennifer Keene, o femeie în vârstă de 30 de ani, este un caz tipic pentru cei care trebuie să facă faţă dramei despărţirii familiei canine venită după drama despărţirii de soţul ei. Cuplul avea doi câini, iar după destrămarea căsniciei, fiecare a păstrat unul. „Este o decizie traumatizantă pentru unii oameni. În aproape jumătate din divorţurile pronunţ ate în fiecare an sunt implicaţi câini“, a spus, cu amărăciune, femeia. Aceasta a afirmat însă că soluţia la care a recurs nu a fost cea mai bună. „Părinţii animalelor de companie trebuie să coopereze