BĂTAIE DE JOC. Majoritatea edililor aleşi sau realeşi îi primesc pe cetăţeni în audienţă abia la câteva luni după ce oamenii s-au înscris pe listele de aşteptare. Sursa: Răzvan VălcăneanţuSursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
Pentru o audienţă la noul primar general sau la unul dintre primarii de sector, unitatea de mă- sură a aşteptării este, de cele mai multe ori, luna. Problemele de toate zilele, fie că ţin de curăţenia stradală, parcări sau locuinţe, se amână până în septembrie, octombrie sau chiar martie 2009. Asta, dacă vă grăbiţi acum înspre primă rii, pentru a vă trece pe liste.
PRIMĂRIA CAPITALEI. Programă rile au ajuns deja la începutul lunii martie 2009, deşi audienţele nu se ţin încă. Asta cu toate că pe site-ul instituţiei este afişat un program pentru înscrieri şi se specifică faptul că joia este zi de ascultat cetăţenii pentru noul primar.
SECTORUL 1. „Gunoiul menajer, nu?“, întreabă, înainte de orice, vocea plictisită a unui funcţionar din primărie. E problema numărul 1 a administraţiei, se pare, şi telefoanele s-au încins de plângeri. Pentru audienţe trebuie format un alt număr. „Trebuie depusă o petiţie la registratură, iar dacă răspunsul e negativ, ea merge la şeful direcţiei care se ocupă de problemă“, explică angajata. Lista de aşteptare a ajuns în septembrie.
SECTORUL 2. În biroul primarului este loc de noi doar de pe 27 octombrie încolo. În schimb, o femeie ne explică, pe de-a-ntregul, procedura care trebuie îndeplinită pentru a rezolva problema prezentată: obţinerea unei locuinţe. „Trebuie să depuneţi dosarul, cu toate documentele de pe site, la ghişeul 14. De acolo, veniţi cu numărul de înregistrare la ghişeul 12“, ni se explică.
Cei care doresc să pună o întrebare primarului, pot face asta on-line, la secţiunea „e-audienţe“.
SECTORUL 3. Înscrierea se poate face şi on