Articolul publicat ieri de "Adevărul", "Agerpres stă pe un butoi de pulbere", a dat naştere unor replici din partea directorului general al Agerpres, Ioan Roşca (foto). Acesta declară:
Articolul publicat ieri de "Adevărul", "Agerpres stă pe un butoi de pulbere", a dat naştere unor replici din partea directorului general al Agerpres, Ioan Roşca (foto). Acesta declară: "Nemulţumirile celor în cauză (n.red. - Robert Mihăilescu, redactor-şef Ştiri interne, şi Ovidiu Bărbulescu, jurnalist al Agenţiei Naţionale de Presă) sunt izvorâte din frustrări personale asupra cărora refuz să zăbovesc".
Declaraţii "fanteziste" ale jurnaliştilor
În plus, Roşca adaugă că aprecierile lui Mihăilescu, în legătură cu sancţionarea sa de către Comisia de disciplină a instituţiei, "constituie un partizanat evident, menit să influenţeze actul de justiţie, în procesul aflat pe rol între persoana respectivă şi agenţie".
Totodată, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti (SJP), membru fondator al Uniunii Sindicale MediaSind, condus de Cristi Godinac, consideră că afirmaţiile jurnaliştilor Agerpres sunt "denigratoare". Godinac spune că pe 16 iunie s-a semnat un contract colectiv de muncă pentru angajaţii agenţiei, după mai multe runde de negocieri cu conducerea.
Contractul, înregistrat pe 8 iulie, primul negociat din istoria de 120 de ani a agenţiei, cuprinde 131 de articole care reglementează drepturile şi obligaţiile jurnaliştilor. De asemenea, contractul cuprinde, printre altele, clauza de conştiinţă şi alte drepturi importante pentru meseria de jurnalist.
SJP consideră că, dacă s-ar fi acordat sporurile "fanteziste" propuse de Sindicatul Unit al Ştiriştilor, sporuri neconforme cu legislaţia în vigoare, Contractul Colectiv risca să fie nul de drept şi să nu mai fie înregistrat la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a Municipiului Bucureşti.