Interesaţi-vă ce experienţă are medicul care vă tratează şi cât de uşor este de găsit în spitalul în care lucrează. Sursa: Reuters
Un doctor priceput nu este neapărat o somitate în domeniul medical. Când alegeţi un medic care să vă trateze, nu vă orientaţi doar după titlurile obţinute de acesta. CV-urile pot fi înşelătoare. Interesaţi-vă mai degrabă ce experienţă are în efectuarea intervenţiei pe care urmează să o faceţi, cum obişnuieşte să comunice cu pacienţii, cât este de disponibil.
Este de preferat un medic care are un program fix decât unul care vă spune că îl găsiţi oricând la policlinică sau în spital. Când doriţi să obţineţi referinţe despre un doctor, cereţi informaţ ii de la foşti pacienţi ai medicului respectiv, întrebaţi doctorul de familie sau chiar rezidenţii din spitalul în care urmează să vă trataţi.
Pasul 1: Aflaţi păreri de la foşti pacienţi de-ai săi
Cea mai bună metodă de a vă feri de un malpraxis este să vă informaţi despre medicul care urmează să vă trateze ori să vă facă o anumită intervenţie. „Cele mai multe informaţii le poate da un pacient care a mai avut de-a face cu medicul ales“, este de părere chirurgul Alin Apostol, de la Spitalul Elias, din Bucureşti.
Dacă nu ştiţi cărui medic să vă adresaţi pentru o anumită intervenţie, cel mai la îndemână este să întrebaţi medicul de familie. Vă puteţi da seama dacă acesta este corect cu dumneavoastră, în măsura în care vă pune la dispoziţie mai multe alternative. „Când medicul de familie încearcă să vă impună un specialist, ar trebui să-l priviţi cu suspiciune. Este important să vi se ofere alternative“, consideră medicul Alina Popescu, de la clinica privată Proctoline din Bucureşti.
Internetul poate fi, de asemenea, o soluţie, atunci când vreţi să obţineţi informaţii despre un anumit medic. Puteţi accesa forumuri unde s