O cafenea cochetă, cu preţuri rezonabile, „agaţă“ clienţi de vreo două luni, iar în fiecare vineri oferă cărţi pe tavă.
O cafea la ibric şi dulceaţă de vişine. Pâine prăjită cu unt, gem şi miere. Sandviş cu somon fumé. Şi când toate astea vin repede, sunt bune şi nu costă cât să te golească de toţi banii din buzunare, iar prin faţa geamului trec tramvaiele şi autobuzele de pe Ion Mihalache, înseamnă că aţi nimerit la Coffee Cabinet.
O cafenea aşezată discret, în două camere ale unei case vechi, şi care vă face cadou, în fiecare zi de vineri, pe lângă atmosfera liniştită, o carte de la Editura Nemira din noile apariţii.
Cafeneaua se laudă cu cel mai savuros cappucino din oraş, iar dacă locuiţi sau lucraţi în preajmă - adică la maximum 15 minute distanţă -, cafeaua şi prăjiturile vă vin acasă ori la birou, fără niciun alt efort în afară de o comandă telefonică.
Mobilier italian şi amabilitate
Într-un decor de salon interbelic, scaunele tapisate, în dungi, foarte comode au venit tocmai din Italia - „chiar mai ieftin decât aici“, după cum spune Mihaela Cercel, unul dintre cei doi parteneri de la Coffee Cabinet. Un tapet în beige potolit, candelabre destul de mari - mai ales că încăperile sunt suficient de înalte -, mobilier de inspiraţie rococo şi muzică în surdină, aleasă pe diferite momente ale zilei, te pot ţine pe loc o bună bucată de vreme.
„Am vrut să readuc tabietul de a bea cafea. Cafeaua în oraş e un stil de viaţă şi am încercat să-i dăm o aromă de salon de secol XIX“, completează Cercel. Pentru cei doi proprietari, alegerea mobilierului şi modul în care acesta a ajuns să umple armonios cele două camere a fost important. De aceea, au făcut selecţia cu mâinile lor, fără să ceară prea mult ajutor. Şi le-a ieşit destul de bine.
Cel mai bine însă se pare că le-a reuşit aleger