Ploieştenii care vor să scape de căldură pentru câteva ore se refugiază fie în salina artificială din oraş, fie în Mina Unirea, de la Slănic. Sursa: Marius Nica
De la începutul acestei luni, la Ploieşti termometrele au arătat aproape în fiecare zi temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Astfel, locatarii blocurilor încinse de soare au găsit o variantă mai puţin obişnuită de a se răcori: o vizită la salină. Cei care au vrut să aibă parte de câteva ore de răcoare sănătoasă s-au refugiat fie în salina artificială din Ploieşti, fie în cea naturală de la Slănic.
Două ore de aer sărat costă 12 lei
Aşa se face că, în prezent, la salina amenajată în incinta unui fost complex comercial de pe strada Bobâlna, din zona de Sud a Ploieştiului, vin zilnic peste 100 de persoane. „Vin aici cu nepotul meu pentru că aerul sărat înseamnă sănătate. Oricum, să stai la ora prânzului într-un apartament e foarte greu din cauza căldurii. Am fost şi la salina din Slănic“, spune Victoria Popescu. În salina artificială au fost amenajate locuri de relaxare pentru ca vizitatorii să nu se plictisească între pereţii de sare. Oamenii se pot uita la televizor sau pot citi ziarele, în timp ce copiii au la dispoziţie o masă de tenis şi un colţ plin de jucării.
Două ore de aer sărat costă 12 lei, iar un abonament de şase şedinţe a câte două ore ajunge la 57 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi la 70 de lei pentru salariaţi.
„Chiar dacă e lună de concedii, avem foarte mulţi vizitatori. Cei mai mulţi şi-au făcut abonamente, pentru că o cură poate dura între şase şi 18 şedinţe“, explică Alexandru Tudor, directorul firmei care administrează salina artificială.
2.000 de vizitatori într-o singură zi
O altă alternativă pentru ploieştenii care vor să fugă de caniculă este Mina Unirea de la Slănic. În lipsa unor