Locatarii unor blocuri din Herăstrău se plâng de ruinele de vizavi, locuite de oameni ai străzii. Imobilele sunt din 1989, iar proprietarii, necunoscuţi. Sursa: Cosmin Marinescu
În zona Herăstrău, cunoscută printre agenţii imobiliari drept „cea mai dinamică zonă rezidenţială pentru segmentul apartamentelor de lux“, şi-a făcut culcuş, la subsolul unor blocuri nefinalizate, un grup de aurolaci. Ziua sunt trecuţi uşor cu vederea, însă noaptea, mirosul şi ţipetele îi deranjează pe „rezidenţialii“ din zonă.
Primăria Sectorului 1 se laudă că a amendat proprietarul focarului de mizerie şi că a dispus împrejmuirea locului. Presupusul proprietar, însă, nu are decât un nume şi o adresă, şi până acum nu şi-a făcut simţită prezenţa.
Cândva zonă respectabilă
„Blocul din Strada Gheţarilor este o clădire deosebită de locuinţe de lux, construită de un reputat investitor în domeniul rezidenţial, situat în apropierea Parcului Herăstrău, într-o oază de linişte şi verdeaţă a Bucureştiului“. Aşa suna anunţul imobiliar care i-a făcut pe actualii proprietari să scoată bani frumoşi din buzunar.
Anunţul nu minte în privinţa luxului. Strada Gheţarilor, îngustă încât nu încap, în trecere, două maşini, e străjuită de zona rezidenţială, cu două blocuri cochete. Vizavi de acestea sunt „cenuşăresele“, două blocuri începute înainte de 1989, stăpânite acum de aurolaci şi miros greu.
3.000 de euro/mp, cu iz de rahat
G.S., medic ginecolog, s-a mutat într-unul din cele două blocuri de lux în urmă cu trei săptămâni şi începe să regrete alegerea. „Un apartament în această zonă se vinde cu 3.000 de euro/metru pătrat. Dacă-l vizitezi în miezul zilei, face toţi banii. Dacă te prinde noaptea aici, te-ai mai gândi o dată“, spune femeia. Motivul îl constituie focarul de infecţie alimentat de cartoane, gunoaie şi „nevoile