Competiţia auto limitează accesul oamenilor pe propriile terenuri. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
C.D., inginer de profesie, are drept de proprietate asupra unui teren de 350 de metri pătraţi, aflat în zona limitrofă Căii 13 Septembrie, în faţa clădirii Academiei Române, de aproape opt ani. Tot de atunci, plăteşte anual impozitul pe teren fără, însă, a putea beneficia de pe urma lui. „Pe vremea lui Constantinescu a fost un concurs de arhitectură numit «Bucureşti 2000» (plan de dezvoltare a Capitalei - n.r.). Proiectul câştigător nu a mai fost implementat, dar nici noi nu avem dreptul să construim altceva pe acest teren, pentru că nu are clarificată situaţia urbanistică. Nu putem vinde terenul pentru că nu îl ia nimeni, nu ne putem folosi de el, dar culmea, alţii pot!“, spune indignat proprietarul bucureştean, povestind cum, în 2007, pe bucata lui de pământ din buricul Capitalei au fost amplasate tribunele spectatorilor la „Bucharest City Challenge“, competiţia auto care a luat startul ieri.
Nici anul acesta Formula 3 nu i-a dat pace proprietarului celor 350 de metri pătraţi! Terenul inginerului C.D., dar şi parcelele aflate în proprietatea privată a altor bucureşteni au fost cuprinse în zona interzisă din preajma circuitului.
Dus cu zăhărelul un an
Anul trecut, la prima ediţie a competiţ iei rezervate bolizilor, inginerul a notificat primăria şi firma organizatoare a evenimentului - Bucharest Ring - asupra faptului că i-a fost încălcată abuziv proprietatea şi transformată în cale de acces a spectatorilor către şi de la tribună. De la primărie, Radu Ancuţa, organizatorul evenimentului şi şeful Departamentului de Integrare Europeană, l-a trimis să se adreseze unei asociaţii care să-i apere drepturile. De la organizatori - niciun răspuns.
La începutul anului acesta, aflând că se va organiza o nouă competiţie de