Contrar aşteptărilor, lansarea terminalului Apple nu a avut parte de cozile interminabile şi isteria din SUA sau Japonia. Interesul românilor pentru iPhone a fost relativ scăzut,
Contrar aşteptărilor, lansarea terminalului Apple nu a avut parte de cozile interminabile şi isteria din SUA sau Japonia.
Interesul românilor pentru iPhone a fost relativ scăzut, ieri-noapte fiind prezenţi destul de puţini clienţi la magazinele Orange, în condiţiile în care, până în momentul lansării, au fost înregistrate 6.000 de precomenzi.
Românii nu au făcut cozi interminabile şi nici nu au dormit în corturi în faţa magazinului Orange, cum s-a întâmplat prin SUA sau Japonia. Interesul pentru iPhone a fost cam redus, cel puţin în Bucureşti, probabil din cauza orei destul de înaintate, dar şi a preţurilor piperate.
Întrebat de ce la noi iPhone este mai scump ca în alte state europene, directorul executiv al Orange România, Richard Moat, a dat vina pe veniturile mici obţinute de pe urma utilizatorilor. "Preţul terminalului a fost determinat de venitul mediu pe utilizatorul de telefonie mobilă din România, relativ scăzut faţă de celelalte ţări europene, aşa că nu s-a putut micşora mai mult."
Probleme încă de la început
Din cauza apariţiei unor fisuri la carcasa din plastic a modelului 3G, unele ecrane sunt sensibile la praf şi murdărie.
Pe forumurile de specialitate, cititorii spun că problema ar putea fi legată de un sigiliu din jurul ecranului, care permite infiltrarea de particule mici de praf în interiorul dispozitivului.
Tot mai mulţi utilizatori reclamă probleme la ecran, pe motiv că pixelii, în zone aleatorii ale ecranului, sunt nefuncţionali.
200 de kilometri pentru un iPhone
Un cuplu din Alba Iulia a călătorit aproape 200 de kilometri până la Cluj-Napoca şi înapoi pentru a fi printre primii care achiziţionează un i