Mai mulţi arădeni au leşinat, altora li s-a făcut rău, iar peste o mie de persoane au stat cinci ore la rând ca să prindă una dintre cele 12.000 de porţii de tocăniţă preparate la
Mai mulţi arădeni au leşinat, altora li s-a făcut rău, iar peste o mie de persoane au stat cinci ore la rând ca să prindă una dintre cele 12.000 de porţii de tocăniţă preparate la Festivalul Ceaunelor.
Evenimentul a avut loc duminică, la Arad. Cu o oră înainte ca organizatorii să anunţe că preparatele sunt bune de degustat, arădenii s-au călcat în picioare în faţa fiecărui ceaun, ca să fie siguri că nu ratează mâncarea. Asta, în ciuda faptului că ploua cu găleata.
Super-tocană în super-ceaun
De cel mai mare succes s-a bucurat super-ceaunul, adus din Ungaria. "Am preparat un gulaş tradiţional de Szeged, după o reţetă veche de 100 de ani. Sâmbătă seara am început să tăiem carnea, cartofii şi ceapa, iar duminică, la opt, a început să fiarbă.
În super-ceaun s-au preparat 7.000 de porţiii de gulaş", a declarat Frank Sandor, bucătarul care a preparat super-tocana. La Festivalul Ceaunelor au participat 27 de echipe din Arad, Ungaria şi Germania. În total s-au preparat 12.000 de porţii de gulaş vândute cu trei lei porţia, încasările fiind destinate unei fundaţii care se ocupă de îngrijirea copiilor şi bătrânilor aflaţi în dificultate.