Înmormântarea primului miliardar român a fost lipsită de incidente. Cei care şi-ar putea disputa moştenirea s-au evitat. Sursa: Horia CălăceanuSursa: Horia CălăceanuSursa: Horia Călăceanu
1 /.
Înmormântarea primului miliardar român, Iosif Constantin Drăgan, a adunat la Lugoj câteva sute de persoane, mult mai puţine decât era preconizat. Cele trei autocare care au adus angajaţi ai lui Iosif Constantin Drăgan din Italia şi din Spania nu au compensat dezinteresul propriilor angajaţi de acasă sau al celor pe care i-a ajutat, astfel că doar câteva sute de pensionari lugojeni au ţinut să-i fie aproape pe ultimul drum.
„Dacă ar fi venit măcar oamenii cărora le-a pus o pâine în mână“, spunea ieri-dimineaţă o femeie care se apropie de 60 de ani şi care a bătut drumul din Timişoara pentru a asista, la Lugoj, la funeraliile celui numit „om mare, darnic şi harnic“.
Oricum, bodyguarzii angajaţi de văduva miliardarului, Veronica Guşă de Drăgan, au ţinut totul sub control, astfel încât nu au avut loc niciun fel de incidente. În interiorul bisericii au avut acces doar membrii familiei şi apropiaţii văduvei, care, în negru, cu pălărie cu boruri largi şi voaletă, a stat în picioare lângă catafalc, cu o lumânare în mână. Afară, lugojenii, făceau coadă la cele două corturi în care se dădeau de pomană răcoritoare şi snackuri.
Sicriul a fost purtat la Catedrala Greco-Catolică din piaţa ce i-a împrumutat numele şi unde episcopul greco-catolic Mesian a oficiat slujba de înmormântare. Văduva lui Drăgan a apelat la o firmă de pompe funebre din Italia, Sansiro Impresa, care a pus la dispoziţie un dric Mercedes argintiu şi a adus câteva zeci de coroane cu orhidee, trandafiri şi frunze de palmier, comandate de partenerii şi cunoscuţii italieni.
Singurul eveniment remarcabil din timpul funeraliilor a fost războiul rece dintre vă