Brasovul va fi protejat de ursii care vin in oras in cautarea mancarii printr-o bariera cu ultrasunete, care ar trebui sa-i tina la distanta. Aceasta se va intinde pe o lungime de 12 kilometri, la baza muntelui Tampa, si va costa 300.000 euro. Ultrasunetele folosite sunt sesizate doar de ursi si nu influenteaza nici alte animale, nici oamenii, sustin autoritatile.
Proiectul, lansat de Ministerul Mediului, impreuna cu Primaria Brasov, Universitatea Transilvania si Kronvest, va acoperi initial centrul istoric al Brasovului, zona Tampa si cartierul Racadau. De la anul, in aria de acoperire vor intra Zona Noua, Drumul Poienii si localitatea Cristian. In ultimii ani, in Brasov s-au inregistrat din ce in ce mai multe cazuri de ursi care vin sa caute mancare printre gunoaie. Uneori ei au atacat si oameni. In luna august a acestui an, un turist a fost omorat de un urs in apropierea aleii de la baza muntelui Tampa, iar in luna mai o ursoaica si puiul ei au intrat intr-o casa din centrul Brasovului, fiind insa rapid capturati de vanatori, conform Agerpres. La acea vreme, Primaria a facut apel la toate institutiile abilitate sa ia masuri pentru a-i proteja pe locuitori si pe turisti impotriva ursilor flamanzi care coboara in oras. Brasovul va fi protejat de ursii care vin in oras in cautarea mancarii printr-o bariera cu ultrasunete, care ar trebui sa-i tina la distanta. Aceasta se va intinde pe o lungime de 12 kilometri, la baza muntelui Tampa, si va costa 300.000 euro. Ultrasunetele folosite sunt sesizate doar de ursi si nu influenteaza nici alte animale, nici oamenii, sustin autoritatile.
Proiectul, lansat de Ministerul Mediului, impreuna cu Primaria Brasov, Universitatea Transilvania si Kronvest, va acoperi initial centrul istoric al Brasovului, zona Tampa si cartierul Racadau. De la anul, in aria de acoperire vor intra Zona Noua, Drumul Poienii si loca