După ce şeful statului a demisionat în 1996 din Parlament, Miron Mitrea este al doilea parlamentar care renunţă la imunitate, prin demisie, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei Mai
După ce şeful statului a demisionat în 1996 din Parlament, Miron Mitrea este al doilea parlamentar care renunţă la imunitate, prin demisie, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei
Mai multe demisii şi o moţiune simplă au marcat ieri începutul sesiunii de toamnă a Camerei Deputaţilor.
Ultima sesiune înainte de alegeri se anunţă a fi pe cât de scurtă, pe atât de agitată. Deputaţii vor fi în sesiune doar două luni, pentru că startul campaniei este pe 31 octombrie.
În prima zi, cinci deputaţi şi-au anunţat demisiile. Patru au demisionat din PRM şi Miron Mitrea din Cameră. Social-democratul a renunţat la mandat, motivând că nu vrea să i se reproşeze că se ascunde în spatele imunităţii.
"Gestul meu nu este un gest de a mă pune la dispoziţia Procuraturii, pentru că am fost tot timpul la dispoziţie, ca orice cetăţean, mai ales că nu am niciun fel de încredere în procurorii politicii de la DNA.
Şi, vă rog să mă credeţi, trecând prin această experienţă, pot să vă spun doar că Parlamentul, ca şi celelalte organe ale statului, poate acum nu, dar în viitoarea legislatură vor trebui să se aplece asupra modului în care se face dreptate în România.
Nu vorbesc de mine sau de Adrian (Năstase - n.r.) sau de ceilalţi senatori, ci de cetăţenii simpli, care nu pot face faţă abuzurilor care se întâmplă în anumite zone ale Procuraturii", a afirmat Miron Mitrea.
Valeriu Tabără, secretar al Camerei
Postul de vicepreşedinte al Camerei pe care îl ocupa Mitrea i-a revenit colegului său de partid Eugen Nicolicea. El a câştigat voturile majorităţii grupului social-democrat în faţa lui Victor Ponta. O altă schimbare la nivelul Biroului Permanent a fost pr