După capturarea şi relocarea celor 11 urşi-problemă de la Sinaia, autorităţile locale din Predeal s-au gândit să tranşeze şi ele problema urşilor-gunoieri, care dau iama prin gospodării. Sursa: Răzvan Bunea
Astfel, silvicultorii din Predeal intenţionează să mute animalele care coboară în oraş în rezervaţii izolate, aflate la mare distanţă de localităţi.
În acest sens, autorităţile locale împreună cu Ministerul Mediului şi Ocolul Silvic Braşov au pus la punct un plan de identificare şi capturare a exemplarelor recalcitrante.
„La fiecare trei zile primim sesiză ri legate de urşii care intră în curţile oamenilor sau le omoară animalele. Pentru exemplarele identificate vom întocmi un raport, pe care-l vom trimite Ministerului Mediului pentru autorizaţia de capturare şi relocare. Cel mai probabil, vom solicita relocarea unui număr de 10 urşi potenţial periculoşi, care şi-au făcut simţită prezenţa în zonele Clăbucet, Cioplea şi Malul Ursului“, explică viceprimarul Ilie Pop. După prima seară de patrulare, silvicultorii din Predeal au identificat nu mai puţin de şase urşi, care coboară noaptea să „ia masa“ în oraş, căutând prin tomberoanele de gunoi aflate în preajma hotelurilor sau a gospodăriilor.
Acţiunea de identificare va continua până duminică seara, când se va şti exact numărul urşilor-problemă care trebuie tranchilizaţi şi mutaţi în alte zone ale ţării. Potrivit silvicultorilor, în jurul staţiunii Predeal trăiesc peste 30 de urşi.