Peste 10.000 de vizitatori în două zile, mii de kilograme de miere, legume sau brînzeturi şi sute de produse alimentare ambalate vîndute. Aşa arată un prim bilanţ al Tîrgului Eco, organizat de Jurnalul Naţional şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" cu sprijinul Asociaţiei Bio România.
Peste 10.000 de vizitatori în două zile, mii de kilograme de miere, legume sau brînzeturi şi sute de produse alimentare ambalate vîndute. Aşa arată un prim bilanţ al Tîrgului Eco, organizat de Jurnalul Naţional şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" cu sprijinul Asociaţiei Bio România.
În ciuda vremii friguroase, cumpărătorii au stat la coadă să intre la Muzeul Satului pentru a vizita Tîrgul ECO. Expozanţii eco abia mai pridideau să facă faţă zecilor de cereri de produse şi de informaţii adresate în acelaşi timp. Şi, deşi aproape toată lumea s-a reaprovizionat cu marfă după prima zi de tîrg, ieri, pe la 13:00-14:00, produsele se cam "topiseră". Iar clienţii continuau să vină.
Mierea, ca pîinea caldăNici unul dintre cei cinci producători veniţi cu miere ecologică nu s-a mai întors cu marfă acasă. Ba chiar unii au mai adus din marfa bio cu care veniseră la un tîrg apicol organizat tot în Capitală, pentru că vînzările mergeau mai bine la Tîrgul Eco. "Am venit cu 200-300 de kilograme şi mai am vreo 10 borcănele. Aşa că am vorbit cu soţul şi i-am zis să îmi mai aducă de la Tîrgul Apicol, că aici merge mult mai bine", ne-a povestit Melinda Tofalvi. În aceeaşi situaţie erau şi cei de la Apiprodex, care au vîndut cam 350 de kilograme de miere în valoare de 4.000 de lei. "Am venit cu 700-800 de kilograme de diverse sortimente de miere şi, chiar dacă e doar ora 12:00, s-a dat deja 90% din ea", ne-a spus Traian Dobre, directorul general al Tremot SRL. Şi Apidava Blaj a vîndut tot. La fel, reprezentanţii Biocoop au lichidat rezervele de miere.