Presedintele Traian Basescu a semnat, luni dimineata decretul de revocare din functie a ministrului Muncii, liberalul Paul Pacuraru, au declarat luni seara pentru Mediafax surse liberale.
Decretul a fost postat pe site-ul presedintiei si trimis marti la Monitorul Oficial.
"Am avut o discutie cu premierul Tariceanu legata de efectele deciziei presedintelui de suspendare a mea din functia de ministru al Muncii, precum si de modalitatea de continuare a programelor derulate la nivelul ministerului", a declarat Pacuraru.
El a aratat ca, urmare a suspendarii din functie, nu mai are drept de semnatura si ca, in mod normal, trebuie desemnat un alt membru al Guvernului sa coordoneze Ministerul Muncii.
Pacuraru a sustinut ca, de la declansarea procedurilor judiciare in cazul sau, si-a depus de doua ori demisia la cabinetul premierului, dar ca Tariceanu a refuzat sa o accepte.
Paul Pacuraru a mai precizat ca nu a fost instiintat oficial de catre Presedintie despre suspendarea sa din functie si ca a aflat de aceasta decizie, luni seara, de la jurnalisti.
Biroul Politic Central al PNL ar putea discuta, marti dupa-amiaza, cine va asigura conducerea ministerului. Liberalii au pierdut, in patru ani de guvernare, sase ministri.
Paul Pacuraru a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca decizia privind suspendarea sa din functia de ministru al Muncii este "nedreapta si politica".
Pacuraru a sustinut ca dosarul sau are doua paliere politice.
Totodata, el a dat asigurari ca a luat toate masurile pentru ca activitatea Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse sa nu fie afectata de suspendarea sa din functie.
Paul Pacuraru a precizat ca se va prezenta in fata organelor judiciare de cate ori va fi necesar si ca le va ajuta sa clarifice acest subiect, pentru